CHARDONNAY Alto Adige, Alois Lageder

Distrikt

Delle Venezie DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes i den sydlige del af Alto Adige, omkring Salorno, Magrè, Cortaccia og Pochi. Vinmarkerne (11-77 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230-500 m. med en undergrund af småsten, kalk og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06048021935

EAN Nr 8000395003008

Druer 100% Chardonnay

Lagring 4 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Respekt Ja

Scoreplads

James Suckling93
Robert Parker Green Emblem

Distrikt

Delle Venezie DOC. Læs mere om distriktet

Producent

Alois Lageder. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes i den sydlige del af Alto Adige, omkring Salorno, Magrè, Cortaccia og Pochi. Vinmarkerne (11-77 år gamle vinstokke) er anlagt på skråninger i en højde af 230-500 m. med en undergrund af småsten, kalk og sand, som egner sig perfekt til hvidvine. En stor temperaturforskel mellem dag og nat giver en langsom modning og derfor vine med en flot aroma, sprødhed og finesse. Vinen er både gæret og modnet på sit ”lie” i ca. 4 måneder på ståltanke for netop at bevare den sarte balance i vinen.

Vinen har en flot, lysgylden, blank farve. Duften er meget aromatisk og delikat med klassiske Chardonnay-toner af vilde blomster, melon, ferskner og citrusfrugter. Smagen er tør, sprød og mineralsk, med en fin struktur og en lækker, frugtrig stil til sidst. Det er en vin som er bedst i sin ungdom og som giver utrolig meget fra sig. Velegnet som aperitif, til forretter, skaldyr, fisk og til hvidt kød. Prøv den også til sushi.

×