CHAMBOLLE MUSIGNY VIEILLES VIGNES Edouard Delaunay

Distrikt

Chambolle Musigny. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

For familien Delaunay, som netop havde hjemme i Chambolle-Musigny indtil 1954, bringer denne appellation mange nostalgiske minder. Familiens gode kontakter her er skyld i, at man i dag kan hente druer fra en enkel, fremragende parcel i vinmarken ”Les Gamaires”,... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 03607011835

EAN Nr 3701338000102

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 14 mdr. på træfade af 228 l. (1 og 2 år gamle).

Distrikt

Chambolle Musigny. Læs mere om distriktet

Producent

Edouard Delaunay. Læs mere om producenten

Mere om produktet

For familien Delaunay, som netop havde hjemme i Chambolle-Musigny indtil 1954, bringer denne appellation mange nostalgiske minder. Familiens gode kontakter her er skyld i, at man i dag kan hente druer fra en enkel, fremragende parcel i vinmarken ”Les Gamaires”, beliggende i den nordlige del af kommunen grænsende til Morey-St.-Denis. Rent faktisk er parcellen, hvor druerne til Delaunays Chambolle-Musigny ”Vieilles Vignes” kommer fra, umiddelbar nabo til vinmarken ”Les Porroux” i Morey-St.-Denis. Denne beliggenhed, sammen med en fuld østlig eksponering og en højde af 250-300 m.o.h. er med til at forklare, at vinen er mere koncentreret og kødfuld end andre vine i kommunen længere sydpå.

Gæringen af de håndplukkede og afstilkede Pinot Noir-druer foregår på brugte fade med druernes egne gærceller, med få omrøringer. Efter en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 14 måneder på et og to år gamle træfade, som ikke præger vinen for meget og samtidigt bevarer dens oprindelses-karakter.

Vinen samler både den nordlige del af Chambolle-Musignys koncentration og kompleksitet, men også appellationens klassiske finesse og velour. Her finder man sødmefulde frugttoner af modne kirsebær, hindbær og jordbær, men også bitter chokolade, sort peber og lidt mokka. Med iltning kommer der også mere delikate toner af roser og skovjordbær. En meget harmonisk og forførende vin!

×