CHAMBERTIN GRAND CRU Edouard Delaunay
Distrikt
Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Om produktet
Edouard Delaunay henter druerne til denne vin på en lille parcel i den midterste del af Grand Cru-marken, beplantet med 50 år gamle vinstokke, som vokser på en undergrund af småsten, kalk og lerholdig mergel. Produktionen af denne vin er... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Chambertin Grand Cru. Læs mere om distriktet
Producent
Edouard Delaunay. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Edouard Delaunay henter druerne til denne vin på en lille parcel i den midterste del af Grand Cru-marken, beplantet med 50 år gamle vinstokke, som vokser på en undergrund af småsten, kalk og lerholdig mergel. Produktionen af denne vin er begrænset til et enkelt træfad af 228 l. (300 flasker). Klaserne bliver høstet manuelt i små kasser og transporteres hurtigt til kælderen, hvor de yderligere sorteres og afstilkes. Efter en kold skindmaceration i 5 dage, starter gæringen langsomt, da man kun anvender druernes egne gærceller. Efter en spontan malolaktisk gæring bliver vinen modnet med sit ”lie” (på bærmen) i 18 måneder. Modningen i de første 12 måneder foretages på et såkaldt ”semi-new” klassisk Bourgogne-fad (228 l., mellem-ristet), som er blevet brugt nogle få måneder til Pinot Noir-vin, for at neutralisere de aggressive nuancer af nyt træ. Derefter er vinen iltet og overført til et ét år gammelt fad af samme type, hvor den yderligere modner i 6 måneder.
Vinen har en flot, mørk, karminrød farve. I duften er den først en smule luftig og delikat, med delikate nuancer af krydderurter, men med iltning kommer der dybere toner af krydderier, eukalyptus, cedertræ og en smule bitter chokolade. Smagen er både frugtrig, kødfuld og delikat, med frugtnuancer af modne hindbær, kirsebær og tyttebær. Det er en meget kompleks vin, med sarte nuancer af krydderier og lakrids samt en fast tannin i eftersmagen. Brug den fx til fuglevildt, kalv, okse eller råvildt.