CHABLIS LES MONTMAINS 1ER CRU Domaine Laroche - Vinforsyning

CHABLIS LES MONTMAINS 1ER CRU Domaine Laroche

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2020

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 9 mdr. på franske træfade og 8 mdr. i ståltanke.

Alkohol: 12,50

Respekt: Ja

Vegansk: Ja

Nr: 03417222035

EAN Nr: 3292060065571

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine Laroche dyrker vin på ikke mindre end 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha., hvoraf fem 1. Cru’er ligger på højre side af åen Serein og resten på venstre side. Vinmarken Les Montmains (i alt 109,61ha.) ligger på Sereins venstre bred, på en sydøst-vendt, imponerende skråning, som får en perfekt eksponering mod solen. Laroches lille parcel på 1,46 ha. ligger på en undergrund af hovedsageligt ler, som sammen med den optimale modning, giver strukturerede, kødfulde og komplekse vine.

Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Gæringen foregår på franske træfade (1-7 år gamle, 228, 400 og 600 l.), efterfulgt af en malolaktisk gæring i ca. 3 uger på ståltanke. Modningen ”sur lie” foregår på samme type træfade som for gæringen og varer i 9 måneder, med kun ganske få omrøringer, og derefter i yderligere 8 måneder på ståltanke, for at bevare friskheden i vinen. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Les Montmains er kendt for sin store klasse, og denne udgave er ingen undtagelse! Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med en god mineralitet og masser af charme. Serveres til udsøgte skaldyrsretter, fisk eller kalv med krydrede, eksotiske saucer og til de bedste rødskimmeloste.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Jasper Morris Inside Burgundy92
×