CHABLIS LES BLANCHOTS Grand Cru, Domaine Laroche
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten
Om produktet
Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra marken Grand Cru Les Blanchots (11,65 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred. Marken har fået navn efter jordbunden, som primært består af hvidt ler og kalksten, hvilket giver gode drænings-... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Chablis. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra marken Grand Cru Les Blanchots (11,65 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred. Marken har fået navn efter jordbunden, som primært består af hvidt ler og kalksten, hvilket giver gode drænings- og vækstforhold. Vinmarkens hældning mod øst og syd giver druerne en god eksponering mod solen, samtidigt med, at kølige nord- og østlige vinde langs dalen, giver tørre og sunde druer. Les Blanchots betragtes som en af de bedste Grand Cru’er i Chablis og giver altid meget delikate og charmerende vine, som med modning udvikler en sjælden kompleksitet.
Høsten på de i alt 4,56 ha. store parceller på Les Blanchots (Laroche ejer ca. 1/3 af hele marken!) med ca. 40 år gamle vinstokke foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Hver lille parcel bliver høstet og vinificeret separat, med en klassisk gæring på ståltanke og træfade, en malolaktisk gæring og en modning (6-15 mdr.) på samme type ståltanke og træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.
Det er finessen og charmen, som dominerer i denne vin, med masser af små detaljer i både duft og smag. Her finder man nuancer af vilde blomster, milde krydderurter, citrusfrugter, hvide ferskner, litchi og en meget forfriskende mineralitet. En dejlig harmonisk, klingende og appetitgivende vin. Serveres til skaldyr eller fisk (gerne med kraftig fond-sauce), men også til milde gedeoste. Vinen må gerne få en tur på karaffel inden servering.