CHABLIS LES BLANCHOTS Grand Cru, Domaine Laroche

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra marken Grand Cru Les Blanchots (11,65 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred. Marken har fået navn efter jordbunden, som primært består af hvidt ler og kalksten, hvilket giver gode drænings-... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03416121735

EAN Nr INGEN

Druer 100% Chardonnay

Lagring 6-8 mdr. på træfade og ståltanke.

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin kommer fra marken Grand Cru Les Blanchots (11,65 ha. i alt), som ligger på åen Sereins højre bred. Marken har fået navn efter jordbunden, som primært består af hvidt ler og kalksten, hvilket giver gode drænings- og vækstforhold. Vinmarkens hældning mod øst og syd giver druerne en god eksponering mod solen, samtidigt med, at kølige nord- og østlige vinde langs dalen, giver tørre og sunde druer. Les Blanchots betragtes som en af de bedste Grand Cru’er i Chablis og giver altid meget delikate og charmerende vine, som med modning udvikler en sjælden kompleksitet.

Høsten på de i alt 4,56 ha. store parceller på Les Blanchots (Laroche ejer ca. 1/3 af hele marken!) med ca. 40 år gamle vinstokke foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Hver lille parcel bliver høstet og vinificeret separat, med en klassisk gæring på ståltanke og træfade, en malolaktisk gæring og en modning (6-15 mdr.) på samme type ståltanke og træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Det er finessen og charmen, som dominerer i denne vin, med masser af små detaljer i både duft og smag. Her finder man nuancer af vilde blomster, milde krydderurter, citrusfrugter, hvide ferskner, litchi og en meget forfriskende mineralitet. En dejlig harmonisk, klingende og appetitgivende vin. Serveres til skaldyr eller fisk (gerne med kraftig fond-sauce), men også til milde gedeoste. Vinen må gerne få en tur på karaffel inden servering.

×