CHABLIS LAROCHE - Vinforsyning

CHABLIS LAROCHE

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2019

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: Ståltank

Alkohol: 12,50

Vegansk: Ja

Nr: 03415921935

EAN Nr: 3292060009254

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne Chablis hentes på parceller, som Laroche enten selv ejer, eller som ejes af dyrkere, man har langtidskontrakter med og samarbejder med under dyrkningen og høsten. Druerne herfra afstilkes, mases og presses på de respektive ejendomme, og mosten transporteres derefter til Domaine Laroche, hvor resten af vinificeringen foregår. Gæringen foregår på ståltanke (16 ° C), og vinen modnes ”sur lie” (med bundfald) i 6 måneder på ståltanke. Vinen aftappes efter en let filtrering. Alt dette for at bevare vinens sprødhed og mineralitet.

2019 var en årgang med frost helt hen i april og maj, efterfulgt af 3 varmebølger i sommermånederne. Dette forhindrede druerne i at blive angrebet af sygdomme, og man kunne derfor høste sunde og perfekt modne druer fra 10. september. Sammen med årgang 2017 betragtes 2019 som en af de bedste i Chablis.

Vinen har en blank, lysgylden farve. Duften er umiddelbar og sprød, med kølige nuancer af lime, vilde blomster og flotte, diskrete mineralske toner. Smagen er ligeledes frisk og frugtrig, med toner af hvide ferskner, en smule grape og grønne æbler. Server den som aperitif sammen med fx rejer eller østers, til skaldyr og fisk. Også velegnet til diverse supper eller grønsagsretter.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

Wine Enthusiast92
×