CHABLIS CUVEE ZERO Laroche - Vinforsyning

CHABLIS CUVEE ZERO Laroche

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring:

Alkohol: 12,50

Respekt: Ja

Nr: 03416821835

EAN Nr: 3292060122243

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Laroche, Chablis. Læs mere om producenten

Om produktet

Chablis Cuvée ”0” er resultatet af 10 års stræben hos Domaine Laroche efter at opnå det højeste trin (3) på ”High Environmental Value” certificeringen. I dyrkningen betyder det, at man bruger nul midler mod ukrudt, insekter og skimmel/svampesygdomme, og at man under vinificeringen ikke tilsætter gær, enzymer eller svovl. Chardonnay-druerne til denne Cuvée ”0” – som man kun producerer 1.500 flasker af – bliver udvalgt på parceller nær Vaudésir, lige under Grand Cru-vinmarkerne. Parcellerne ligger på den klassiske, kalkholdige jordbund (kimmeridgian jord), som i området giver både delikate og mineralske vine. En eksponering mod øst giver samtidigt en perfekt modning og derfor utrolig komplekse Chablis’er.

Druerne høstes manuelt i de tidlige morgentimer, mens de endnu er kølige, og transporteres til kælderen i små kasser. Ved ankomsten bliver klaserne yderligere selekteret på et sorteringsbord og presses hele. Mosten hviler derefter 12 timer på temperaturstyrede (12°C) ståltanke. Når temperaturen stiger, starter den alkoholiske gæring, efterfulgt af en lang malolaktisk gæring. Vinen modner ”sur lie” (med bundfald) i ståltanke i 7 måneder. Aftapningen foregår under beskyttet atmosfære for at forhindre oxydering efter en ganske let filtrering og uden tilsætning af svovl eller andre stoffer, alt dette for at bevare vinens finesse og frugtrighed.

Cuvée ”0” hører til de meget karakterfulde Chablis’er, med masser af frugt, intensitet og kompleksitet, men samtidig med en fantastisk harmoni mellem elegancen, sprødheden og fedmen. Egner sig fint til skaldyr som fx hummer eller østers, eller fisk (gerne grillede). Prøv den også til kylling eller kalv.

×