CHABLIS 1ER CRU FOURCHAUME Grand Calcaire, Gruhier & Delaunay - Vinforsyning

CHABLIS 1ER CRU FOURCHAUME Grand Calcaire, Gruhier & Delaunay

Gruppe: Hvidvin

Land: Frankrig

Årgang: 2019

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Chardonnay

Lagring: 10-12 mdr. sur lie, 80% på stål + 20% på fade.

Alkohol: 13,00

Nr: 03609621935

EAN Nr: 3701338000836

Distrikt

Chablis. Læs mere om distriktet

Producent

gruhier-&-delaunay. Læs mere om producenten

Om produktet

Fætrene er enige om, at GRAND CALCAIRE-vinene skal afspejle Chablis’ autentiske stil: Præcision, subtilitet, kølighed og mineralitet. De går således ikke af vejen for at udvælge nordvendte vinmarker eller nogle af disse “mystiske” og enestående parceller med højt indhold af ler- og kalkholdig Kimmeridgian-mergel, som giver pragtfulde “cool climate” Chablis-vine.

Vinmarken Fourchaume betragtes i Chablis som flagskibet for 1. Cru’erne og er samtidigt med sine ca. 140 ha. en af de største. Den ligger langs åen Le Serein i den nordlige del af distriktet. GRAND CALCAIRES parceller på marken vender mod vest/sydvest, og er nogle af de køligste.

Efter en skånsom presning af Chardonnay-druerne, bliver 80% af mosten gæret på ståltanke, mens 20% gæres på fade. Derefter modnes vinen i 10-12 måneder på samme type beholdere, med løbende omrøringer, for at give større kompleksitet. Det endelige blend af vinene fra de forskellige parceller og fra de forskellige modningstanke og fade foretages umiddelbart inden aftapning.

Vinen har en flot, lysgylden farve. Duften er mineralsk, med kølige nuancer af vådt kridt og sarte, røgede toner. Vinen udvikler hurtigt delikate aromaer af hvide forårsblomster (vintergæk, liljekonval, hvidtjørn) samt mere eksotiske toner af citrus, mirabeller og gule blommer samt hvidt peber. Smagen er dyb og sprød, med afrundede nuancer af druer, mandler, nougat og en smule akaciehonning. Den slutter med en lang, delikat og let saltet eftersmag.

×