CH ROMASSAN ROSE ØKO Bandol, Domaines Ott

Distrikt

Bandol AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Om produktet

Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer som kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 01125032235

EAN Nr 3383690002286

Druer 22% Cinsault 22% Grenache 54% Mourvedre 2% Syrah

Lagring Ståltank

Økologisk Ja

Respekt Ja

Scoreplads

Wine Enthusiast91
Wine Spectator92

Distrikt

Bandol AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer som kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver meget gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan beplantet med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah.

Château Romassan Rosé er sammensat af 50-60% Mourvèdre, 20-25% Cinsault, 20-25% Grenache og en smule Syrah. Det giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin. Den er først ret blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner, men ret hurtigt udvikler den en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær – klassisk for Bandol rosé og ikke mindst for Ott. Den efterlader en vedvarende og harmonisk eftersmag.

Dens sprødhed og rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ i sauce, eksotiske retter med skaldyr eller kalv. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den ideelle temperatur.

×