CH ROMASSAN ROSE Bandol, Domaines Ott

Distrikt

Bandol. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Om produktet

Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 1

Land Frankrig

Årgang 2019

Størrelser 600,00

Alkohol % 12,50

Nr 01125031965

EAN Nr 3383690021072

Druer 25% Cinsault 20% Grenache 55% Mourvedre

Lagring Ståltanke

Respekt Ja

Scoreplads

Jeb Dunnuck92
Robert Parkers The Wine Advocate91
Vinous94
Wine Enthusiast93
Wine & Spirits90
Wine Spectator90
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Bandol. Læs mere om distriktet

Producent

Domaines Ott. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan, med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah.

Det giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin. ”Coeur de Grain” er først ret blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner, men ret hurtigt udvikler den en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær, som er klassisk for Bandol rosé og især for Ott. Den efterlader en vedvarende og harmonisk eftersmag.

Dens sprødhed og rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ i sauce, eksotiske retter med skaldyr eller kalv. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den ideelle temperatur.

×