CH. DE LA RIVIERE ARIA, WOOD CS Fronsac AOC, Bordeaux
Distrikt
Fronsac. Læs mere om distriktet
Producent
La Riviere. Læs mere om producenten
Om produktet
'Aria' er Château de la Rivières flagskib, med en druesammensætning, som giver lidt mere vægt til Cabernet Sauvignon i forhold til slottets almindelige vin, nemlig 76% Merlot, 8% Cabernet Franc, 12% Cabernet Sauvignon og 4% Malbec, som alle bliver høstet... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Fronsac. Læs mere om distriktet
Producent
La Riviere. Læs mere om producenten
Mere om produktet
‘Aria’ er Château de la Rivières flagskib, med en druesammensætning, som giver lidt mere vægt til Cabernet Sauvignon i forhold til slottets almindelige vin, nemlig 76% Merlot, 8% Cabernet Franc, 12% Cabernet Sauvignon og 4% Malbec, som alle bliver høstet og vinificeret separat. Vinen bliver kun produceret i begrænsede mængder (normalt ca. 14.000 fl.), og under vinificeringen gør man alt for at give så meget karakter og harmoni, som en ‘aria’ fortjener.Druerne gennemgår en første selektering under den manuelle høst og to yderligere sorteringer i kælderen, både før og efter afstikningen. De bliver ikke knust, men falder direkte ned i de åbne gæringskar af træ, dette for at undgå brug af pumper. Derefter gennemfører man en lang og skånsom gæring (6 uger) med en naturlig fodtrædning af druerne i de åbne kar. Vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring og modnes på nye træfade i 18 måneder. Efter sammenstikningen af vinene fra de forskellige druesorter hviler vinen yderligere i 6 måneder på sit ‘lie’ (bundfald), inden den aftappes med en minimal filtrering.’Aria’ har en intens, dyb, rubinrød farve. Merlots frugtrige karakter kommer fint frem i duften, mens både Cabernet og Malbec bibringer struktur og krydrede toner (peber), som harmonerer godt med blødheden og velouren. Efter nogle års modning er smagen fint udviklet, med en god balance mellem sprødhed og intensitet. Områdets krydrede og frugtrige karakter kommer fint igennem, med nuancer af lakrids og bitter chokolade, og vinen viser i eftersmagen en mineralitet og en god tannin, som vil sikre den en yderligere udvikling. Den er velegnet til kraftige kødretter og vildt og er samtidigt glimrende til ost.