CELLAR RESERVE VP SHIRAZ Murray Darling, Trentham - Vinforsyning

CELLAR RESERVE VP SHIRAZ Murray Darling, Trentham

Gruppe: Portvin

Land: Australia

Størrelse: 50,00

Druer: 100% Shiraz

Lagring: 5 mdr. på franske og amerikanske træfade.

Alkohol: 0,00

Skruelåg: Ja

Vegansk: Ja

Nr: 05832110025

Distrikt

Murray Darling. Læs mere om distriktet

Producent

Trentham Estate. Læs mere om producenten

Om produktet

Shiraz V. P. (Vintage Port) er lavet i portvins-stil, med tilsætning af brandy for at standse gæringen, en teknik man anvender flere steder i verden, når man laver hedvin. Den består udelukkende af Shiraz, en druesort som er ret almindelig i distriktet Murray Darling. Shiraz-druerne til V. P. Cellar Reserve plukkes ofte ret sent, når de er optimalt modne og fulde af smag.

Druerne bliver gæret med deres skind, indtil det ønskede restsukkerniveau er opnået. Processen bliver standset ved tilsætning af neutral kvalitetsbrandy. Efter 8 dage presser man bærmen fra, og vinen bliver fyldt på små franske og amerikanske træfade, hvor den unge ”vintage port” modner indtil aftapning i oktober.

Shiraz V. P. har en dyb, mørk, rubinrød farve. En meget dyb og kødfuld hedvin, med komplekse toner af mørke kirsebær, brombær, blommer, lakrids, nødder og mørke krydderier. Den er fint afrundet og ganske struktureret og harmonisk i både smag og eftersmag. Serveres som aperitif eller sammen med desserter med nødder eller/og mørk chokolade. Prøv den også til blåskimmeloste. Kan nydes i sin ungdom men kan også modnes i 10 år eller mere…

×