CARIGNAN NOIR, OLD STAR IGP Pays d’Oc, Olivier Coste

Gruppe: Rødvin

Land: Frankrig

Årgang: 2018

Størrelse: 75,00

Druer: 100% Carignan

Lagring: Ståltanke

Alkohol: 14,50

Skruelåg: Ja

Nr: 02520711835

EAN Nr: 3560682800024

Distrikt

IGP Pays d'Oc. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Montrose. Læs mere om producenten

Om produktet

”Olivier Coste” er en ny vinserie fra Domaine Montrose, lavet af sønnen, som er næste generation i en række af vinmagere, der går helt tilbage til 1701. Olivier bliver allerede i dag betragtet som en af de mest lovende kældermestre i området og er bl.a. primus motor for den udvikling, som er sat i gang på hele ejendommen mod en mere bæredygtig, økologisk produktion.

I Languedoc må Carignan Noir siges at være en ”Old Star”, da den længe var områdets mest dyrkede druesort, men desværre også den mest udskældte, da den ofte blev gjort ansvarlig for stedets dårlige rødvine og berømte vinsø. I dag ved man, at det i virkeligheden var høje udbytter og dårlig vinificering, som var skyld i miseren, og mange unge producenter har derfor taget den til nåde, og givet den en sand renæssance. Gennem mindre udbytte og mere moderne gæringer kan de producere fremragende Carignan Noir vine, ikke mindst når de – som på Domaine Montrose – har ældre vinstokke til rådighed.

Druerne til denne Carignan Noir hentes fra vinstokke, som dyrkes efter den traditionelle ”Gobelet” (busk) beskæring, på en meget stenholdig aflejringsjord. Det giver et lille udbytte, men en god koncentration. Gæringen foretages på temperaturregulerede ståltanke med hyppige omrøringer, og varer i hele 3 uger. Efter endt gæring får vinen lov at hvile på ståltanke til slutningen af vinteren, hvor den aftappes. Alt dette for at sikre en god frugt, en god friskhed og de typiske krydrede toner, som man finder i vinen.

I duften har Carignan Noir ”Old Star” en lækker karakter af kølige, friskplukkede druer, med masser af sprøde og liflige toner af røde bær. Smagen er meget saftig og appetitvækkende, med diskrete krydrede toner og en finesse, som forbavser i en rødvin med ca. 14,5% i alkohol. En meget harmonisk, moderne og samtidig meget fyldig Carignan! Perfekt til det sydlandske køkken.

×