CARA NORD TREPAT TINTO, ØKO DO Conca de Barbera

Producent

Cara Nord. Læs mere om producenten

Om produktet

Cara Nord Trepat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06308312135

EAN Nr 8437005218451

Druer 100% Trepat

Lagring 10 mdr. på ståltanke

Økologisk Ja

Respekt Ja

Producent

Cara Nord. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Cara Nord Trepat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. – lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine.

Trepat-druerne høstes ultimo september, og efter en skånsom afstilkning og masning gæres mosten på ståltanke. Efter presningen er vinen modnet i 10 måneder på ståltanke.

Trepat har en dyb, rubinrød farve med et lilla skær. I duften finder man friske nuancer af hyben og røde kirsebær samt milde krydderier. Smagen er både tør og sprød og besidder en saftig, læskende og appetitvækkende stil. Vinen kan fint nydes alene, men den kommer særligt til sin ret sammen med fx grønsagsretter, lyst kød, pasta og hvidskimmeloste.

×