CARA NORD TREPAT ROSAT ØKO, Conca de Barbera
Producent
Cara Nord. Læs mere om producenten
Om produktet
Cara Nord Rosat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Producent
Cara Nord. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Cara Nord Rosat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. – lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine.
Trepat-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom masning hviler de med skindet i 4-8 timer, hvor mosten får en flot pink farve. Mosten løber derefter ned i ståltanke, hvor gæringen går i gang (som for en hvidvin). Vinen aftappes i sin ungdom, umiddelbart efter gæringen – dette for at bevare vinens umiddelbare friskhed og aroma.
Trepat Rosat har en flot, blank, pink farve med et skær af orange (løgskal). Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af jordbær, granatæbler og rabarber. I smagen er vinen ret fyldig og besidder en flot harmoni mellem frugtsødme, let bitre toner og tørhed. Her finder man toner af hyben, skovjordbær og fuglekirsebær. En meget saftig og appetitvækkende vin med saltede og mineralske nuancer til sidst. Server den som aperitif, til skaldyr og fisk, sushi, pasta, grønsagsretter samt lyst kød.