På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

CARA NORD TREPAT ROSAT ØKO, Conca de Barbera

Producent

Cara Nord. Læs mere om producenten

Om produktet

Cara Nord Rosat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 12

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 06308431935

EAN Nr 8437005218468

Druer 100% Trepat

Lagring Kort på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Producent

Cara Nord. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Cara Nord Rosat er lavet på den lokale, blå druesort Trepat fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. – lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine.

Trepat-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom masning hviler de med skindet i 4-8 timer, hvor mosten får en flot pink farve. Mosten løber derefter ned i ståltanke, hvor gæringen går i gang (som for en hvidvin). Vinen aftappes i sin ungdom, umiddelbart efter gæringen – dette for at bevare vinens umiddelbare friskhed og aroma.

Trepat Rosat har en flot, blank, pink farve med et skær af orange (løgskal). Duften er umiddelbar og frugtrig med nuancer af jordbær, granatæbler og rabarber. I smagen er vinen ret fyldig og besidder en flot harmoni mellem frugtsødme, let bitre toner og tørhed. Her finder man toner af hyben, skovjordbær og fuglekirsebær. En meget saftig og appetitvækkende vin med saltede og mineralske nuancer til sidst. Server den som aperitif, til skaldyr og fisk, sushi, pasta, grønsagsretter samt lyst kød.

×