CARA NORD GARRUT DO Conca de Barberà
Producent
Cara Nord. Læs mere om producenten
Om produktet
Garrut er lavet på den lokale, blå druesort Garrut (kaldet Monastrell andre steder i Spanien) fra økologisk- og ”dry farming” dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. Her finder man primært... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Cara Nord. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Garrut er lavet på den lokale, blå druesort Garrut (kaldet Monastrell andre steder i Spanien) fra økologisk- og ”dry farming” dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde af 800 m.o.h. – lige under skovgrænsen. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdigt ler, som giver meget mineralske både hvid-, rosé- og rødvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtige vine. Vinstokkene henter vand og næring dybt nede i jorden, hvilket giver mere komplekse og mineralske vine.
Garrut-druerne høstes ultimo september. Efter en skånsom afstilkning og masning gæres mosten på ståltanke, og efter presningen modnes vinen i 12 måneder på tinaja-amforaer (terra cotta) à 1.000 l. Produktionen er yderst begrænset.
Garrut har en dyb, mørk kirsebær-farve med et lilla skær. I duften finder man nuancer af urter (bl.a. fennikel), mørke kirsebær, brombær og blåbær. I smagen får man nogle af de samme karakterer af mørke bær samt friske toner af mynte og en god mineralitet. Vinen kan fint nydes alene, men den kommer særligt til sin ret sammen med fx grønsagsretter, lyst kød, pasta og hvidskimmeloste.