CARA NORD BLANC, ØKO Do Conca de Barbera

Producent

Cara Nord. Læs mere om producenten

Om produktet

Cara Nord Blanco er sammensat af ca. 40-62% Macabeo, 29-40% Chardonnay og 9-20% Trepat (blå drue vinificeret som hvid) fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde på 800 m.o.h. - lige under skovgrænsen. De forskellige parceller... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 11,50

Nr 06311722135

EAN Nr 8437005218420

Druer 29% Chardonnay 62% Macabeo (Viura) 9% Trepat

Lagring 3 mdr. "on lees" på ståltanke.

Økologisk Ja

Respekt Ja

Producent

Cara Nord. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Cara Nord Blanco er sammensat af ca. 40-62% Macabeo, 29-40% Chardonnay og 9-20% Trepat (blå drue vinificeret som hvid) fra økologisk dyrkede parceller på Prades-bjergenes nordvendte skråninger, i en højde på 800 m.o.h. – lige under skovgrænsen. De forskellige parceller er nøje udvalgt til den rette druesort, ud fra undergrunden og beliggenheden. Her finder man primært klipper, skiffer og kalkholdig ler, som giver meget mineralske hvidvine. Desuden giver den lange modning af druerne (pga. højden og de store temperaturskift mellem dag og nat) delikate, sprøde og frugtrige vine.

Efter en klassisk, kølig (18ºC) gæring på ståltanke, modnes vinen ”sur lie” i 3 måneder på samme type tanke, dette for at bevare vinens umiddelbare friskhed og aroma.

Cara Nord Blanco har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er en smule eksotisk med nuancer af citrus, grapefrugt, ananas og passionsfrugt samt lette, æteriske og olierede toner. Smagen er tør og præcis med en god struktur samt lidt fedme. Vinen slutter mineralsk og med let saltede noter samt en ganske sprød og lang eftersmag. Lidt iltning kan anbefales, da vinen ”åbner” sig mere herved. Passer til skaldyr og fisk, sushi, pasta, grønsagsretter, men også til fx gedeost.

×