CAMARCANDA Ca’ Marcanda, Bolgheri, Angelo Gaja
Distrikt
Bolgheri. Læs mere om distriktet
Producent
Ca Marcanda. Læs mere om producenten
Om produktet
Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca' Marcanda. Den laves normalt på Merlot (50%), Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, som dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m. Jordbunden består her hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Bolgheri. Læs mere om distriktet
Producent
Ca Marcanda. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Den laves normalt på Merlot (50%), Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, som dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m. Jordbunden består her hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold af kalksten giver jordbunden en meget særpræget lys farve, som giver den dens navn af ‘terre bianche’ (hvid jord). Det er en type jord, som er perfekt for at producere vine med stort modningspotentiale.Hver druesort bliver gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinene fra de 3 druesorter sammenstukket og derefter modnet i 18 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere lagret i 12 måneder før afskibning. Udfra druesammensætningen kunne man forvente en vin i Bordeaux-stil, men Maremmas og især Bolgheris specielle terroir med en blanding af struktur og moden frugtrighed kommer fint frem.Camarcanda er en meget kompleks vin i både duft og smag. Her finder man meget karakteristiske aromaer af modne, mørke frugter og krydrede nuancer først i munden, men vinens blødhed og dens delikate stil kommer meget flot frem med iltning. Det er en utroligt harmonisk vin, som både kan nydes til delikate kød- eller grøntsagsretter men også til f.eks. lam eller vildt.