På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

CAMARCANDA Ca’ Marcanda, Bolgheri, Angelo Gaja

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,50

Nr 06009311535

EAN Nr INGEN

Druer 20% Cabernet Franc 80% Cabernet Sauvignon

Lagring 18 mdr. på barriques +12 mdr. på flaske inden afskibning.

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate96

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold af kalksten giver jordbunden en meget særpræget lys farve, som giver den dens navn ”terre bianche” (hvid jord). Det er en type jord, som er perfekt til produktion af vine med stort modningspotentiale.

I 2015 var vinteren og foråret ret regnfuldt, noget som sikrede gode vandreserver i dybden under en ekstremt varm og tør sommer. Takket være dette og en god selektering af klaserne under høsten, opnåede man druer med god modning og med medium til højt syreindhold. Hver druesort blev gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de 2 druesorter modnet i 18 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.) og derefter sammenstukket. Efter aftapning blev vinen yderligere lagret i 12 måneder før afskibning.

Camarcanda 2015 var den første årgang, hvor man undlod Merlot i blandingen, da man dels ønskede at øge modningspotentialet i vinen, dels vil vise, at man kunne producere vine med både struktur, frugtkarakter og finesse på Cabernet-druer. Vinen er meget præcis i både duft og smag. I næsen finder man balsamiske nuancer af violer, lakridsrod, blåbær, solbær og en smule tobak. I smagen et vinen stadig en smule tør i sin ungdom, men ret hurtigt kommer der mere eksotiske og frugtrige nuancer af mørke frugter og engelsk lakrids. Den slutter med god koncentration og tannin samt velour og charme. Serveres til fx lam, okse eller vildt.

×