CAMARCANDA Ca’ Marcanda, Bolgheri, Angelo Gaja
Distrikt
Bolgheri. Læs mere om distriktet
Producent
Ca Marcanda. Læs mere om producenten
Om produktet
Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten.... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Bolgheri. Læs mere om distriktet
Producent
Ca Marcanda. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold af kalksten giver jordbunden en meget særpræget lys farve, som giver den dens navn ”terre bianche” (hvid jord). Det er en type jord, som er perfekt til produktion af vine med stort modningspotentiale.
I 2015 var vinteren og foråret ret regnfuldt, noget som sikrede gode vandreserver i dybden under en ekstremt varm og tør sommer. Takket være dette og en god selektering af klaserne under høsten, opnåede man druer med god modning og med medium til højt syreindhold. Hver druesort blev gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de 2 druesorter modnet i 18 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.) og derefter sammenstukket. Efter aftapning blev vinen yderligere lagret i 12 måneder før afskibning.
Camarcanda 2015 var den første årgang, hvor man undlod Merlot i blandingen, da man dels ønskede at øge modningspotentialet i vinen, dels vil vise, at man kunne producere vine med både struktur, frugtkarakter og finesse på Cabernet-druer. Vinen er meget præcis i både duft og smag. I næsen finder man balsamiske nuancer af violer, lakridsrod, blåbær, solbær og en smule tobak. I smagen et vinen stadig en smule tør i sin ungdom, men ret hurtigt kommer der mere eksotiske og frugtrige nuancer af mørke frugter og engelsk lakrids. Den slutter med god koncentration og tannin samt velour og charme. Serveres til fx lam, okse eller vildt.