CAMARCANDA Ca’ Marcanda, Bolgheri, Angelo Gaja

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. 2013 er lavet på 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m. Jordbunden består her hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2013

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06009311335

EAN Nr INGEN

Druer 10% Cabernet Franc 40% Cabernet Sauvignon 50% Merlot

Lagring 18 mdr. på barriques +12 mdr. på flaske inden afskibning.

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate95
Wine Spectator95
Wine Enthusiast92

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. 2013 er lavet på 50% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m. Jordbunden består her hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold af kalksten giver jordbunden en meget særpræget lys farve, som giver den dens navn af ”terre bianche” (hvid jord). Det er en type jord, som er perfekt for at producere vine med stort modningspotentiale.

Hver druesort bliver gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinene fra de 3 druesorter modnet i 18 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.) og derefter sammenstukket. Efter aftapningen bliver vinen yderligere lagret i 12 måneder før afskibning. I 2013 oplevede ganske perfekte modningsforhold og årgangen bliver betragte som en af de bedste i Ca’ Marcandas 20 års historie.

Camarcanda er en meget kompleks vin i både duft og smag. Her finder man meget karakteristiske aromaer af modne, mørke frugter og krydrede nuancer først i munden, men vinens blødhed og dens delikate stil kommer meget flot frem med iltning. Det er en utroligt harmonisk vin, som både kan nydes til delikate kød- eller grønsagsretter men også til f.eks. lam eller vildt.

×