På onsdag den 4. september indfører vi den lovpligtige aldersverificering. Se hvad det kommer til at betyde for dig her.

x

CAMARCANDA BOLGHERI DOP Ca’ Marcanda, Bolgheri, Angelo Gaja

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten.... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 06009311635

EAN Nr INGEN

Druer 20% Cabernet Franc 80% Cabernet Sauvignon

Lagring

Scoreplads

Robert Parkers The Wine Advocate97

Distrikt

Bolgheri. Læs mere om distriktet

Producent

Ca Marcanda. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Camarcanda er flagskibet på ejendommen Ca’ Marcanda. Fra årgang 2015 er vinen udelukket lavet på 80% Cabernet Sauvignon og 20% Cabernet Franc. Druerne dyrkes på Bolgheri-terrasserne i en højde af 70-200 m.o.h. Jordbunden består hovedsageligt af ler, kalksten og sandsten. Det store indhold af kalksten giver jordbunden en meget særpræget, lys farve, som giver den dens navn ”terre bianche” (hvid jord). Det er en type jord, som er perfekt til produktion af vine med stort modningspotentiale.

Heldigvis for årgang 2016 var vinteren og foråret mere regnfulde end normalt, for sommeren viste sig at være ekstremt tør. Vinstokkene kunne derfor forsyne sig i de dybe vandreserver uden at tage skade, samtidigt med, at de blev beskyttet af varmen mod skimmel- og svampesygdomme. Desuden kom der lidt regn i september, som tilførte friskhed og syre til druerne. Druerne var derfor sunde, optimalt modne og koncentrerede. Hver druesort blev gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de 2 druesorter først modnet i 12 måneder på nye og et til to år gamle barriques (225 l.) og derefter i 6 måneder på æggeformede cementtanke. Sammenstikningen foregik umiddelbart inden aftapning, og vinen blev yderligere lagret i 12 måneder før afskibning.

Camarcanda 2016 var anden årgang, hvor man undlod Merlot i blandingen, og den nye blanding har givet fremragende resultater – i hvert fald i to efterfølgende meget tørre og varme årgange: 2015 og 2016. Klassisk for årgangen er 2016 struktureret, kødfuld og alkoholrig, men også meget saftig, aromatisk og charmerende. I duften finder man toner af æterisk olie, solbær, morbær og en smule træ. Smagen er intens, kompleks og med god frugtkoncentration, men vinen udvikler efter lidt iltning i glasset meget charmerende og med indtagende nuancer. Serveres til retter med fx lam, okse eller vildt.

×