CALENDAS ROSADO ØKO Navarra, Bodegas Ochoa

Distrikt

Navarra. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Ochoa. Læs mere om producenten

Om produktet

Adriana fik ideen til navnet CALENDAS for den serie som samler unge vine hos Ochoa, fra den gamle romerske kalender, hvor marts var starten for månens årskalender. Marts hos Ochoa er samtidig tidspunktet, hvor vinstokkene vågner igen efter vinteren og... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rosé vin

Kolli 6

Land Spanien

Årgang 2023

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 06301932335

Druer 30% Garnacha/Garnatxa (Grenache) 70% Tempranillo

Lagring 6 Mdr på stål

Økologisk Ja

Respekt Ja

Skruelåg Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Navarra. Læs mere om distriktet

Producent

Bodegas Ochoa. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Adriana fik ideen til navnet CALENDAS for den serie som samler unge vine hos Ochoa, fra den gamle romerske kalender, hvor marts var starten for månens årskalender. Marts hos Ochoa er samtidig tidspunktet, hvor vinstokkene vågner igen efter vinteren og på denne måde udgør starten for en ny vinårgang. ”Den lille sætning på etiketten – Månen er altid der, selv om vi ikke ser den – minder os om, udtrykker fint den respekt vi bør have for naturen, når vi laver vin”, siger Adriana.

Calendas Rosado er lavet på økologiskdyrkede Tempranillo (70%) og Garnacha fra vinmarkerne Santa Cruz og El Bosque – dog kan sammensætningen variere efter årgangen. Efter en maceration på ca. 12 timer med skindet, som giver den flotte pink farve, bliver en del af mosten taget fra (en såkaldte ”saignée” eller åreladning) og derefter vinificeret som en hvidvin. Gæringen foregår på ståltanke for at bevare aroma og frugtkarakter. Vinen gennemgår en naturlig bundfældning og modnes kort på de samme tanke.

Vinen har en sart roséfarve. I næsen finder man nuancer af kirsebær og jordbær, og i smagen oplever man en utrolig ren og delikat rosévin. Eftersmagen er ligeledes meget ren og charmerende. I det hele taget en meget vellavet og liflig vin, som egner sig godt til alle forretter, salater, kolde buffeter eller lyse kødretter. Prøv den også til fisk eller ganske enkelt som et lille glas på terrassen…

×