CABERNET SAUVIGNON Neil Ellis, Stellenbosch

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Neil Ellis. Læs mere om producenten

Om produktet

Vinen laves på Cabernet Sauvignon høstet i Stellenbosch, dels i Jonkershoek Valley, dels på skråningerne ved foden af Helderberg. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten, noget som er med til at fremhæve den mineralske stil i vinen. Som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Syd Afrika

Årgang 2014

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,50

Nr 06505411435

EAN Nr 6002462000462

Druer Cabernet Sauvignon

Lagring 18 mdr. på nye franske egefade.

Skruelåg Ja

Scoreplads

Tim Atkins93
International Wine ChallengeGold
Decanter World AwardsSilver

Distrikt

Stellenbosch. Læs mere om distriktet

Producent

Neil Ellis. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Vinen laves på Cabernet Sauvignon høstet i Stellenbosch, dels i Jonkershoek Valley, dels på skråningerne ved foden af Helderberg. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten, noget som er med til at fremhæve den mineralske stil i vinen. Som regel høstes Cabernet Sauvignon fra slutningen af februar til midt i marts.

Vinen er gæret på ståltanke og gennemgår efter den alkoholiske gæring en yderligere macerering inden presning. Derefter modnes vinen i 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf de 25% er nye. Inden aftapningen bliver vinen klassisk klareret og let filtreret.

Cabernet Sauvignon har en flot rubyrød farve, og i duften finder man toner af solbær, violer, cedertræ og mynte. I smagen er vinen dyb og flot struktureret, med nuancer af blommer, mokka og chokolade. Eftersmagen er lang med toner af vanille, træ og en god tannin. Brug den til and, lam, kalv eller diverse gryderetter.

×