CABERNET SAUVIGNON Neil Ellis, Stellenbosch
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Neil Ellis. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinen laves på Cabernet Sauvignon høstet i Stellenbosch, dels i Jonkershoek Valley, dels på skråningerne ved foden af Helderberg. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten, noget som er med til at fremhæve den mineralske stil i vinen. Som... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Stellenbosch. Læs mere om distriktet
Producent
Neil Ellis. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinen laves på Cabernet Sauvignon høstet i Stellenbosch, dels i Jonkershoek Valley, dels på skråningerne ved foden af Helderberg. Jordbunden består hovedsageligt af smuldret granit og sandsten, noget som er med til at fremhæve den mineralske stil i vinen. Som regel høstes Cabernet Sauvignon fra slutningen af februar til midt i marts.
Vinen er gæret på ståltanke og gennemgår efter den alkoholiske gæring en yderligere macerering inden presning. Derefter modnes vinen i 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf de 25% er nye. Inden aftapningen bliver vinen klassisk klareret og let filtreret.
Cabernet Sauvignon har en flot rubyrød farve, og i duften finder man toner af solbær, violer, cedertræ og mynte. I smagen er vinen dyb og flot struktureret, med nuancer af blommer, mokka og chokolade. Eftersmagen er lang med toner af vanille, træ og en god tannin. Brug den til and, lam, kalv eller diverse gryderetter.