CABERNET SAUVIGNON Contra Costa / Sonoma, Cline Cellars

Distrikt

Contra Costa County. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Om produktet

Selv om Cabernet Sauvignon er en af de mest populære druesorter i Califonien, er en vin kun lavet på denne drue en nyhed fra Cline Cellars. 54% af druerne hentes i vinmarken Salluci i Contra Costa County (Oakley), hvor vinstokke... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 12

Land USA

Årgang 2019

Størrelser 75,00

Alkohol % 0,00

Nr 05502311935

Druer 100% Cabernet Sauvignon

Lagring 8 mdr. på amerikanske træfade (50% nye)

Respekt Ja

Vegansk Ja

Distrikt

Contra Costa County. Læs mere om distriktet

Producent

Cline Cellars. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Selv om Cabernet Sauvignon er en af de mest populære druesorter i Califonien, er en vin kun lavet på denne drue en nyhed fra Cline Cellars. 54% af druerne hentes i vinmarken Salluci i Contra Costa County (Oakley), hvor vinstokke er plantet i 1985 på en klassisk, dyb undergrund af sand og ler. Druerne opnår her en stor koncentration i aroma og frugt. De resterende 46% af druerne hentes fra vinmarken Gordenker Vineyard ved foden af Mayacamas Mountain, bjergkæden, som deler Sonoma Valley og Napa Valley. Her er jordbunden mere sammensat, med tungt, rødt ler, vulkansk jord og basalt. Druerne modner langsommere og giver mere bid og struktur.

Vinen er resultatet af et samarbejde mellem kældermesteren Charlie Tsegeletos, som har lavet vine fra Contra Costa County i nu 20 år og winemakeren Tom Gendall, hvis familie har dyrket vin i Sonoma siden 1999, og som er mester i at få områdets særlige karakter frem. Druerne er håndplukkede, og efter afstilkningen bliver de skånsomt mast for at tillade så mange hele bær som muligt, hvilket tilfører vinen større frugtkarakter under gæringen på ståltank (100% vildgær). Efter presningen modnes vinen i 8 måneder på amerikanske træfade (50% nye).

Vinen har en dyb, mørk, rubinrød farve. I duften som i smagen kommer klassiske nuancer fra Contra Coasta fint frem, med brombær, en smule eukalyptus og chokolade, men de mere sprøde og friske Sonoma-toner følger efter og bringer god nerve og balance. Tanninen er flot afrundet i eftersmagen, hvorfor vinen er allerede perfekt nu. Server den til lam, okse eller til vildt.

×