CABERNET SAUV. PETER MARTIN RAY VINEYARD Birichino, Californien
Distrikt
Santa Cruz Mountains. Læs mere om distriktet
Producent
Birichino. Læs mere om producenten
Om produktet
En søndag aften i september 2017, midt i høsten, modtog John Locke fra Birichino en mail med et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Patriarken i familien Ray i Santa Cruz Mountains, den pensionerede Stanford-botanist og vindyrker Peter Martin... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Santa Cruz Mountains. Læs mere om distriktet
Producent
Birichino. Læs mere om producenten
Mere om produktet
En søndag aften i september 2017, midt i høsten, modtog John Locke fra Birichino en mail med et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Patriarken i familien Ray i Santa Cruz Mountains, den pensionerede Stanford-botanist og vindyrker Peter Martin Ray, tilbød ham at købe druer fra sin ejendom! Samarbejdet var så vellykket, at det blev gentaget i 2018.
Historien bag Peter Martin Ray Vineyard går helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet, hvor Peters far, Martin “Rusty” Ray, lærte at lave vin af legenderne Dr. Emmett Rixford og Paul Masson. Han plantede Chardonnay og Pinot Noir på sine marker i 1943 og senere Cabernet Sauvignon i midten af 1950’erne. I samme ånd som sine læremestre, arbejdede han for at lave kvalitetsvine, med stor typicitet. I 1972 overgik de fleste vinmarker på ejendommen til investorer som dannede Mt. Eden, men familien beholdt to af de bedste vinmarker, som i dag dyrkes økologisk og uden kunstvanding.
Selv for to Cabernet Sauvignon-skeptikere som John og Alex, var det en kæmpe fornøjelse at skulle arbejde med druer fra en så fornem oprindelse! Druerne blev håndplukket tidligt om morgenen og afstilket ved ankomsten til kælderen. Gæringen forgik med druernes egne gærceller i 21 dage. Derefter blev vinen modnet i 21 måneder på franske barriques (20% nye). uden omstikning. Vinen har fået en kort, naturlig bundfældning, men er ellers hverken klareret eller filtreret inden aftapning.
Cabernet Sauvignon, Martin Ray Vineyard, har en næsten blækagtig, mørk violet farve. Duften er utrolig kompleks og sammensat, med nuancer af violer, brombær, mørke kirsebær, solbær og let røgede toner. Smagen balancerer flot mellem velouragtige, sprøde og eksotiske nuancer. Med iltning udvikler der sig mørkere toner af lakrids, chokolade, mokka og sort peber. Vinen slutter med god mineralitet, tannin og stor elegance.