CABERNET SAUV. MONTES ALPHA Colchagua Valley, trækasse Montes

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Alpha Cabernet Sauvignon er om nogen signaturvinen for Montes og den vin, der gav dem deres gennembrud både nationalt og internationalt. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon og 10% Merlot. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe. Vinstokkene... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Chile

Årgang 2015

Størrelser 75,00

Alkohol % 14,00

Nr 05942811535

EAN Nr 7804303271128

Druer 90% Cabernet Sauvignon 10% Merlot

Lagring 12 Mdr på Amerikanske fade

Respekt Ja

Scoreplads

James Suckling92
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Alpha Cabernet Sauvignon er om nogen signaturvinen for Montes og den vin, der gav dem deres gennembrud både nationalt og internationalt. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon og 10% Merlot. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe. Vinstokkene er plantet med en tæthed på 5.555 planter pr. hektar, og da udbyttet ligger lavt (7 tons/ha.), giver det god koncentration i druerne. Gæringen foregår på ståltanke og 50% af vinen lagres på brugte franske fade.

Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften er meget frugtrig med noter af modne bær som kirsebær og jordbær. I smagen går de samme elementer igen toppet op med solbær, kandiseret frugt. Fadlagringen biddrager med ristede noter fra friskmalet kaffe samt tobak, chokolade og vanilje. Det er en blød, elegant og nærmest cremet, harmonisk vin, hvor tanninerne og den modne frugt holder snor i det hele og sørger for en flot og lang finish.

Server den til fx rødt kød, lam, vildtretter og braiserede retter. Kan nydes i sin ungdom men kan også ligge i minimum 10 år efter høståret. Serveringstemperatur: 17-19 grader.

×