CABERNET SAUV. MONTES ALPHA Colchagua Valley, Montes

Gruppe: Rødvin

Land: Chile

Årgang: 2015

Størrelse: 150,00

Druer: 90% Cabernet Sauvignon 10% Merlot

Lagring: 50% på brugte franske fade, resten på ståltanke.

Alkohol: 14,00

Respekt: Ja

Nr: 05942811545

EAN Nr: 7804303272033

Distrikt

Colchagua Valley. Læs mere om distriktet

Producent

Montes. Læs mere om producenten

Om produktet

Alpha Cabernet Sauvignon er om nogen signaturvinen for Montes og den vin, der gav dem deres gennembrud både nationalt og internationalt. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon og 10% Merlot. Druerne kommer fra Montes’ ejendomme i Apalta og Marchigüe. Vinstokkene er plantet med en tæthed på 5.555 planter pr. hektar, og da udbyttet ligger lavt (7 tons/ha.), giver det god koncentration i druerne. Gæringen foregår på ståltanke og 50% af vinen lagres på brugte franske fade.

Vinen har en dyb, rubinrød farve. Duften er meget frugtrig med noter af modne bær som kirsebær og jordbær. I smagen går de samme elementer igen toppet op med solbær, kandiseret frugt. Fadlagringen biddrager med ristede noter fra friskmalet kaffe samt tobak, chokolade og vanilje. Det er en blød, elegant og nærmest cremet, harmonisk vin, hvor tanninerne og den modne frugt holder snor i det hele og sørger for en flot og lang finish.

Server den til fx rødt kød, lam, vildtretter og braiserede retter. Kan nydes i sin ungdom men kan også ligge i minimum 10 år efter høståret. Serveringstemperatur: 17-19 grader.

Scoreplads

En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.

James Suckling92
×