CA’ DEL PAZZO IGT Toscana, Caparzo
Distrikt
Toscana. Læs mere om distriktet
Producent
Caparzo. Læs mere om producenten
Om produktet
Vinen Cà del Pazzo er opkaldt efter det oprindelig navn for vingården Caparzo. Den blev produceret første gang i 1982 og var en af de første såkaldte ”supertoscaner” i området. Den laves kun i de bedste årgange og er sammensat... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Toscana. Læs mere om distriktet
Producent
Caparzo. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Vinen Cà del Pazzo er opkaldt efter det oprindelig navn for vingården Caparzo. Den blev produceret første gang i 1982 og var en af de første såkaldte ”supertoscaner” i området. Den laves kun i de bedste årgange og er sammensat af lige del Sangiovese og Cabernet Sauvignon fra vingården Caparzo i den nordlige del af Brunello og vingården San Piero – Caselle, i den østlige del. Druerne høstes og gæres separat, og efter en spontan, malolaktisk gæring modnes vinen i franske barriques (225-300 l.) i to år, hvorefter den sammenstikkes. Vinen lagres i yderligere 6 måneder på i flaske inden frigivelse.
Idet Cà del Pazzo indeholder Cabernet Sauvignon, må vinen ikke klassificeres som Brunello di Montalcino, selvom den er produceret i området. I tidligere årgange var den klassificeret som DOC Sant’ Antimo Rosso, men i dag bærer den appellationen Toscana IGT.
Farven er dyb og mørkerød med et lilla skær. Duften er fyldig og ren med aroma af brombær, vilde kirsebær samt engelsk lakrids. I smagen er den tør og varm, nærmest fløjlsagtig, med et snert af ristede mandler og vanilje. Eftersmagen er meget delikat og aristokratisk. Cà del Pazzo vil egne sig fint til de fornemmeste gastronomiske kreationer fx med vildt, okse- eller lammekød og må meget gerne iltes fra 1 til 2 timer før servering.