BURDESE CABERNET SAUVIGNON Planeta, Sicilien
Distrikt
Sicilien. Læs mere om distriktet
Producent
Planeta. Læs mere om producenten
Om produktet
Burdese fra Planeta (navnet betyder ”fra Bordeaux” på Siciliensk) laves på ca. 70% Cabernet Sauvignon fra vinmarken Dispensa i Menfi, i en højde af 75 m.o.h., på en ikke særlig stenrig undergrund af hovedsageligt kalkholdig ler. De resterende 30% består... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Sicilien. Læs mere om distriktet
Producent
Planeta. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Burdese fra Planeta (navnet betyder ”fra Bordeaux” på Siciliensk) laves på ca. 70% Cabernet Sauvignon fra vinmarken Dispensa i Menfi, i en højde af 75 m.o.h., på en ikke særlig stenrig undergrund af hovedsageligt kalkholdig ler. De resterende 30% består af Cabernet Franc fra vinmarken Maroccoli i Sambuca di Sicilia, i en højde af 430 m.o.h., med en stenrig undergrund af småsten, kridt og kalk. Høsten finder normalt sted i slutningen af august eller begyndelsen af september på Dispensa og midt i september for Maroccoli, da højden giver en lidt længere modning, men til gengæld en dejlig mineralitet og sprødhed.
Efter afstilkning er druerne gæret i 18-21 dage på temperaturregulerede ståltanke. Her gennemfører man hyppige såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at overføre mosten fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter endt gæring og malolaktisk gæring bliver vinen flyttet til nye franske egefade (225 l.) fra Allier-skovene, hvor modningen foregår i normalt 14 måneder. Vinen får derefter yderligere 12 måneder på flaske inden den forlader kældrene.
I farven er Burdese dyb og mørkerød. Duften er meget koncentreret og kompleks med nuancer af mørke bær, læder, krydderier og vanille. I smagen er vinen både sprød og frugtrig men samtidig meget struktureret og helstøbt, med flotte mineralske toner og en velouragtig eftersmag. Det er en vin med stor kompleksitet og personlighed. Burdese vil egne sig fint til and, lam, vildt, braiseret oksekød eller sammenkogte retter med svinekød eller fx hare.