BRUT ROSE VINTAGE Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

Louis Roederers Brut Rosé er produceret på traditionel vis, det vil sige ved at lade mosten have skindkontakt i de første 4-5 timer af den indledende gæring. Denne metode giver en sart og fin farve. For Brut Rosé 2016 brugte... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 37,50

Alkohol % 12,50

Nr 09201731621

EAN Nr 3114080601662

Druer 38% Chardonnay 62% Pinot Noir

Lagring 21% modning på træfade. 2. gæring på flaske: 4 år.

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2022

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Louis Roederers Brut Rosé er produceret på traditionel vis, det vil sige ved at lade mosten have skindkontakt i de første 4-5 timer af den indledende gæring. Denne metode giver en sart og fin farve. For Brut Rosé 2016 brugte man 38% Chardonnay og 62% Pinot Noir druer fra nogle af Roederers ældste vinstokke i Cumières og Chouilly, som er kendte for at give ekstrem koncentreret most både i smag, aroma og farve. For 2016 blev 4% af vinen udsat for en malolaktisk gæring, og i alt er 21% af årgangen modnet på træfade efter første gæring. Gæringen på flaske varer i 4 år, og efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt fra 8-10 af Roederers bedste Grands Crus marker og som er lagret på fad i 4-10 år.

Efter et køligt og vådt forår i 2016, som sikrede gode vandreserver i dybden, oplevede man en perfekt, varm sommer, som gav god blomstring og druedannelse. Den ekstremt tørre periode fra slutningen af august til slutningen af høsten (15. september – 1. oktober), gav druerne perfekte modningsforhold, samtidig med, at vinstokkene kunne hente vand i undergrunden. Pinot Noir-druerne opnåede en sjælden frugtkoncentration og en meget velouragtig stil. Chardonnay-druerne gav præcise, strukturerede og let mineralske vine. En flot balance!

I duften er vinen meget kompleks med nuancer af modne, gule frugter (mirabeller, hvide ferskner), let syrlige, røde frugter (ribs, tyttebær), blodappelsiner samt ristet brød. Med iltning kommer der nuancer af syltede, røde abrikoser og nektariner, men også mineralske og en smule saltede toner. I smagen er det friskhed og elegance, der kommer frem først, men derefter kommer der igen nogle af de frugttoner, man havde i duften. Som altid, har denne Brut Rosé Vintage en meget charmerende, aromatisk, tør og appetitvækkende finish.

Brut Rosé vil egne sig fint til fede fisk som laks og hellefisk eller til lamme- og kalvekød. Den vil også kunne bruges til federe, modne oste.

×