BRUT ROSE VINTAGE Champagne Louis Roederer

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

Louis Roederers Brut Rosé er produceret på traditionel vis, det vil sige ved at lade mosten have skindkontakt i de første 4-5 timer af den indledende gæring. Denne metode giver en sart og fin farve. For Brut Rosé bruger man... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2012

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09201731235

EAN Nr 3114080034057

Druer 37% Chardonnay 63% Pinot Noir

Lagring 24% modning på træfade. 2. gæring på flaske: 4 år.

Respekt Ja

Scoreplads

BT5
Robert Parker Green Emblem
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Louis Roederer Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Louis Roederers Brut Rosé er produceret på traditionel vis, det vil sige ved at lade mosten have skindkontakt i de første 4-5 timer af den indledende gæring. Denne metode giver en sart og fin farve. For Brut Rosé bruger man (alt efter årgangen) 30-38% Chardonnay samt 62-70% Pinot Noir druer, der kommer fra nogle af Roederers ældste vinstokke i Cumières, som er kendte for at give ekstremt koncentreret most både i smagen, aromaen og farven. Ingen malolaktisk gæring i denne vin, men 20-24% af den er modnet på træfade efter første gæring. Gæringen på flaske varer i en periode på 4 år, og efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt fra 8-10 af Roederers bedste Grands Crus marker og som er lagrede på fad i 4-10 år.I duften er vinen meget kompleks med nuancer af modne, røde frugter (solbær og ribs) samt ristet brød. I smagen er det elegancen, som især kommer frem med en meget aromatisk finish, som gør vinen meget charmerende på trods af dens mørke stil. Brut Rosé vil egne sig fint til fede fisk som laks eller hellefisk eller til lamme- eller kalvekød. Den vil også kunne bruges til lidt fede, modne oste eller til desserter f.eks. lavet med æg.

×