BRUT ROSE ØKO CHAMPAGNE CPH 2021, LECLERC BRIANT, EPERNAY CHEERS TO LOVE

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Leclerc Briant. Læs mere om producenten

Om produktet

Druesammensætningen i Brut Rosé kan variere en del efter stilen for den årgang, som udgør hovedparten af vinen. Den nyeste udgave, som nu er på markedet, er baseret på 2017 og består hovedsageligt af Chardonnay (95%) samt Pinot Noir, som... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr L0340141735

Druer 95% Chardonnay 5% Pinot Noir

Lagring

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Leclerc Briant. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Druesammensætningen i Brut Rosé kan variere en del efter stilen for den årgang, som udgør hovedparten af vinen. Den nyeste udgave, som nu er på markedet, er baseret på 2017 og består hovedsageligt af Chardonnay (95%) samt Pinot Noir, som giver den flotte roséfarve. Druerne hentes på økologiskdyrkede vinmarker i Cumières, Hautvillers og Verneuil. Vinen er både gæret og modnet på store træfade. Længden for den anden gæring på flaske (champagnisering) er på ca. 2 år. Dosage (tilsætning af sukkerlikør) er på 4,5 g. sukker/liter.

Brut Rosé har en blank, pink farve. Den har fine, vedvarende bobler og en meget kontant og ren duft med aromaer af abrikoser, akacieblomst og røde frugter, som f.eks. kirsebær, ribs og tyttebær. Her er det fedme og fasthed, som dominerer med en struktur og en nerve, der også gør vinen perfekt til gastronomien. Perfekt til festlige lejligheder eller til retter med skaldyr, fisk, fjerkræ eller kalv – gerne i lyse saucer.

×