BRUT ROSE DE SAIGNEE CHAMPAGNE Jean Vesselle, Bouzy

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Vesselle Champagne. Læs mere om producenten

Om produktet

Brut Rosé fra Jean Vesselle er lavet på 100% Pinot Noir druer høstet i Bouzy området. Umiddelbart efter plukningen bliver de røde druer mast, og skindet forbliver i kontakt med mosten i 36 til 48 timer. Derefter får den lyserøde... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Champagne

Kolli 6

Land Frankrig

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,00

Nr 09200430035

EAN Nr 5711656001079

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 2. gæring på flaske: 2,5-3 år.

Scoreplads

Wine & Spirits Top 100 Wineries 2021
Wine & Spirits95
Stephen Tanzer92
Vinous Antonio Galloni92
Wine Spectator92
Wine & Spirits Top 100 Wineries 2020
Robert Parkers The Wine Advocate91

Distrikt

Champagne. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Vesselle Champagne. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Brut Rosé fra Jean Vesselle er lavet på 100% Pinot Noir druer høstet i Bouzy området. Umiddelbart efter plukningen bliver de røde druer mast, og skindet forbliver i kontakt med mosten i 36 til 48 timer. Derefter får den lyserøde most lov til at løbe af sig selv uden presning i gæringstanker (Rosé de saignée – eller åreladnings vin, som man kalder det på fransk), hvor den får lov at gære uden skind. Hvis resultatet ikke er helt tilfredsstillende i nogle årgange, har man mulighed for i Champagne at tilsætte en smule rødvin (og især i Bouzy, hvor Pinot Noir er fremragende). Egentligt er vinen betydeligt mere rød, når den er færdiggæret, men den efterfølgende champagnegæring på flaske i 2 ½-3 år ”stjæler” en del af farven. Vinen er under degorgering “doseret” med 9 g. sukker/liter.

Brut Rosé er en typisk Champagne til mad eller i hver fald til festlige lejligheder, hvor man kan servere lidt snacks, tapas eller lignende. I duften byder den på umiddelbare aromaer af røde bær. I smagen er vinen ret sprød og harmonisk, med toner af kirsebær og jordbær. Det er en koncentreret champagne med masser af frugtkarakter og samtidig et godt bid, der gør den meget anvendelig til f.eks. laks, fiskeretter, men også kød med lyse saucer. Også som aperitif er den velegnet.

×