BRUNELLO DI MONTALCINO RENNINA Pieve Santa Restituta, Angelo Gaja

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Pieve de Santa Restituta. Læs mere om producenten

Om produktet

Rennina Brunello di Montalcino laves på Sangiovese Grosso-druer, som kommer fra tre parceller (Pian dei Cerri, Castagno Vecchio og Santo Pietro) på i alt ca. 12 ha. fordelt på et område, som allerede i år 715 var registreret under navnet... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 1

Land Italien

Årgang 2015

Størrelser 500,00

Alkohol % 15,00

Nr 06007611560

EAN Nr INGEN

Druer 100% Sangiovese Grosso

Lagring 12 mdr. på barriques + 12 mdr. på større træfade (20.30 hl.)

Respekt Ja

Scoreplads

Vinous Antonio Galloni95
Falstaff Magazin93
Jeb Dunnuck95
James Suckling99
Robert Parkers The Wine Advocate96
Vinous95
Wine Spectator95

Distrikt

Montalcino. Læs mere om distriktet

Producent

Pieve de Santa Restituta. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Rennina Brunello di Montalcino laves på Sangiovese Grosso-druer, som kommer fra tre parceller (Pian dei Cerri, Castagno Vecchio og Santo Pietro) på i alt ca. 12 ha. fordelt på et område, som allerede i år 715 var registreret under navnet Rennina. Vinmarkerne ligger i en højde af ca. 300 m., vender mod sydvest og er anlagt på en jordbund af kalk, sand, ler og tuf. Vinstokkene er plantet i 1972.

Sangiovesedruen er gæret i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring er vinen modnet i et år på barriques (225 l.) lavet af fransk og europæisk egetræ efterfulgt af et år på nyere klassiske store fade (20-30 hl.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere gemt minimum to år i kælderen inden den frigives.

Vinen har en meget mørk farve, og i duften finder man rene og meget fyldige aromaer af modne skovbær og solbær samt delikate krydderier. På grund af en rigere undergrund på de tre parceller hvor Rennina kommer fra, er vinen sammenlignet med Sugarille en smule rundere og knap så tanninrig. I smagen er vinen meget intens og kompleks med en god balance mellem alkohol og en meget blød tannin. Her finder man både struktur og charme – og i øvrigt et ganske godt gemmepotentiale.

Rennina ville egne sig fint til f.eks. vildt, grillet okse- eller kalvekød eller til kraftige lammeretter.

×