BRUNELLO DI MONTAL SUGARILLE Pieve Santa Restituta, Angelo Gaja
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Pieve de Santa Restituta. Læs mere om producenten
Om produktet
Sugarille Brunello di Montalcino laves på druer, som udelukkende kommer fra marken Sugarille, som udgør 4,05 ha. og er en del af Pieve Santa Restituta. Allerede så tidligt som i 1547 nævnes marken som en af de bedste til vinproduktion... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Montalcino. Læs mere om distriktet
Producent
Pieve de Santa Restituta. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Sugarille Brunello di Montalcino laves på druer, som udelukkende kommer fra marken Sugarille, som udgør 4,05 ha. og er en del af Pieve Santa Restituta. Allerede så tidligt som i 1547 nævnes marken som en af de bedste til vinproduktion i området. Undergrunden på stedet er dybere og mere kompakt end på resten af ejendommen, og består hovedsageligt af mergel og kalksten. Vinstokkene er, for hvad de fleste angår, plantet i 1990.Sangiovesedruen er gæret i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring er vinen modnet i et år på barriques (225 l.) lavet af fransk og europæisk egetræ efterfulgt af et år på nyere klassiske store fade (20-30 hl.). Efter aftapningen bliver vinen yderligere gemt minimum to år i kælderen inden den frigives. Vinen har en intens, mørk farve med komplekse aromaer af modne frugter (blommer, vilde kirsebær), violer, nelliker og tobak. I smagen er vinen meget elegant med modne toner og en meget blød tannin. Vinen har et stort gemmepotentiale og det er altid den vin fra Pieve Santa Restituta som udvikler sig langsomst.Sugarille ville egne sig fint til f.eks. fuglevildt, grillet okse- eller kalvekød eller til lam.