BROUILLY BRIANTE Domaine de Bel Air

Distrikt

Brouilly. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bel-Air. Læs mere om producenten

Om produktet

Domaine de Bel Airs Brouilly kommer fra den berømte mark ”Briante” på 6,5 ha., kun et stenkast fra en anden berømte vinmark i distriktet, nemlig ”Pisse Vieille”. Beplantningstætheden er meget høj med 10.000 vinstokke pr. ha., og da vinstokkene samtidig... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03101611835

EAN Nr 3700486202802

Druer 100% Gamay

Lagring 8 mdr. på ståltanke og store fad (foudre).

Respekt Ja

Distrikt

Brouilly. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Bel-Air. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Domaine de Bel Airs Brouilly kommer fra den berømte mark ”Briante” på 6,5 ha., kun et stenkast fra en anden berømte vinmark i distriktet, nemlig ”Pisse Vieille”. Beplantningstætheden er meget høj med 10.000 vinstokke pr. ha., og da vinstokkene samtidig er 50 år gamle i gennemsnit, bliver udbyttet reduceret pr. vinstok, men til gengæld bliver mosten ekstremt koncentreret og kompleks.

Efter en håndplukning bliver klaserne yderligere sorteret ved ankomsten til kælderen og gæres i klassiske, lukkede ståltanke, efter semi-kulsyre Beaujolais-teknikken, som bevarer druernes aroma, friskhed og frugtkarakter. Inden aftapning bliver vinen modnet i 8 måneder på en kombination af ståltanke og store træfade (foudre).

Vinene fra “Briante” marken er blandt de bedste i Brouilly, og Bel Airs Brouilly har en flot, rubinrød farve og en duft af blomme, kirsebær og lidt kirsch. Det er en meget vellavet vin, som sagtens kan tåle lidt modning. Den vil egne sig fint til fx and, braiseret kalv eller lam. Prøv den også til en klassisk coq au vin. Den bør som alle Beaujolais vine serveres en smule køligere end normalt for rødvine (12-14°).

×