BRACHETTO D’ACQUI DOCG ØKO Petali di Rosa, Azienda Torelli

Distrikt

Brachetto. Læs mere om distriktet

Producent

Azienda Torelli. Læs mere om producenten

Om produktet

Brachetto d’Acqui, „Petali di Rosa“ er en mousserende rødvin lavet 100% på økologiskdyrkede Brachetto druer fra vingårdens egne vinmarker. Druerne er afstilket og mast og bliver derefter macereret i et par dage, hvor mosten derefter får farve. Efterfølgende bliver mosten... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Mousseux

Kolli 6

Land Italien

Årgang 2021

Størrelser 75,00

Alkohol % 5,00

Nr 06001412135

EAN Nr 8027578000166

Druer 100% Brachetto

Lagring Ståltanke (Charmat-metoden)

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Brachetto. Læs mere om distriktet

Producent

Azienda Torelli. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Brachetto d’Acqui, „Petali di Rosa“ er en mousserende rødvin lavet 100% på økologiskdyrkede Brachetto druer fra vingårdens egne vinmarker. Druerne er afstilket og mast og bliver derefter macereret i et par dage, hvor mosten derefter får farve. Efterfølgende bliver mosten presset fra og sat til gæring. Som for en Moscato d’Asti og i modsætning til en champagne, som gæres af to omgange – den første på tank og den anden på flaske – bliver Brachetto gæret af én omgang på temperaturregulerede rustfri ståltanke. Gæringen bliver ganske enkelt stoppet, når vinen når en alkoholprocent på ca. 5-6%, og vinen har derfor et højt restsukkerindhold (120 g./l.).

Brachetto d’Acqui har en flot, rosarød farve. I duften finder man nuancer af roser (hvoraf dens navn ”Petali di Rosa“ – ”kronblade af roser”), jordbær og hindbær. I smagen er vinen sødmefuld men også med god friskhed.

Brug Brachetto afkølet som aperitif eller til ikke for søde desserter.

×