BOUZERON (ALIGOTÉ) Jean Baptiste Jessiaume
Distrikt
Bouzeron. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten
Om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Aligoté-druerne til denne vin på en 0,40 ha. parcel nær landsbyen Bouzeron, med en hovedsageligt hvid mergelholdig undergrund (meget kalkholdig). Høsten foregår manuelt, og druerne presses direkte efter ankomsten til kælderen, uden afstilkning. Efter en kort bundfældning... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bouzeron. Læs mere om distriktet
Producent
Jean Baptiste jessiaume. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Jean-Baptiste Jessiaume henter Aligoté-druerne til denne vin på en 0,40 ha. parcel nær landsbyen Bouzeron, med en hovedsageligt hvid mergelholdig undergrund (meget kalkholdig). Høsten foregår manuelt, og druerne presses direkte efter ankomsten til kælderen, uden afstilkning. Efter en kort bundfældning bliver mosten overført til store fade, hvor en spontan, langsom gæring finder sted. Efter endt gæring bliver vinen modnet i 15 måneder, først 12 måneder på træfade (10-15% nye) og derefter 3 måneder på ståltanke.
Bouzeron Aligoté har en blank, lysgylden farve med et grønligt skær. Duften er umiddelbar, med nuancer af akacieblomster, citrusfrugter og hvide ferskner. Smagen er først frisk, ukompliceret og sprød, men med lidt iltning får den mere dybde og kompleksitet, med nuancer af friske hasselnødder, modne citrusfrugter og eksotiske frugter. Vinen slutter med en diskret syre og en god mineralitet.
Serveres som aperitif, til fisk, skaldyr eller lyst kød. Prøv den også til ostegratinerede grønsagsretter.