BOURGOGNE ROUGE PINOT NOIR Les Ursulines, Jean-Claude Boisset

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Jean-Claude Boisset. Læs mere om producenten

Om produktet

Bourgogne Rouge 'Les Ursulines' laves på Pinot Noir druer som udelukkende kommer fra Côte-de-Nuits i det nordlige Bourgogne. En del af druerne produceres på gamle vinstokke, hvor udbyttet er lavt men koncentrationen til gengæld er meget stor. Druerne høstes i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,50

Nr 03950011735

EAN Nr 3260980023643

Druer 100% Pinot Noir

Lagring

Skruelåg Ja

Scoreplads

International Wine ChallengeBronze

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Jean-Claude Boisset. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bourgogne Rouge ‘Les Ursulines’ laves på Pinot Noir druer som udelukkende kommer fra Côte-de-Nuits i det nordlige Bourgogne. En del af druerne produceres på gamle vinstokke, hvor udbyttet er lavt men koncentrationen til gengæld er meget stor. Druerne høstes i små ventilerede kasser og bliver sorteret på sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Druerne bliver 100% afstilket men ikke mast, således at de er hele når de starter macereringen og gæringen som i alt varer 3 uger i åbne gæringskar, med hyppige omrøringer og druerne egne gærkultur. Vinen modnes i 10-15 måneder på træfade (228 l.) med max. 10-15% nye træfade efter årgangen. Vinen bliver aftappet med en let filtrering.

Bourgogne Rouge ‘Les Ursulines’ har en mørkerød farve med lilla skær. Den er allerede meget åben og umiddelbar i sin ungdom, med modne frugttoner. I smagen er vinen mere delikat end kraftig, med en god balance mellem frugtsødme og struktur. Vinen har et godt modningspotentiale og kan derfor sagtens gemmes i kælderen i 5-6 år.

×