BOURGOGNE ROUGE Domaine Huguenot

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Huguenot. Læs mere om producenten

Om produktet

Pinot Noir-druerne til denne vin hentes på forskellige økologisk dyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot. Et par af dem er 'kun' klassificerede som Bourgogne AOP, og vinen må derfor bære denne appellation, selvom hovedparten af druerne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2016

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03808411635

EAN Nr 3379810108389

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på ståltanke.

Respekt Ja

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Huguenot. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Pinot Noir-druerne til denne vin hentes på forskellige økologisk dyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot. Et par af dem er ‘kun’ klassificerede som Bourgogne AOP, og vinen må derfor bære denne appellation, selvom hovedparten af druerne dyrkes i Marsannay. Vinstokkene er mellem 35 og 50 år gamle og tilfører vinen en ganske enestående koncentration og kompleksitet.Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen, en delvis afstikning samt en skånsom masning. Efter en kold skindmacerering i gæringskar for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen på ståltank. Efter presning foregår den malolaktiske gæring og en modning af vinen i 12 måneder, i de samme typer tanke. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.En meget aromatisk og intens rød Bourgogne med stor frugtkoncentration. Her finder man Pinot Noirs klassiske bouquet af jordbær og røde kirsebær samt toner af solbær og blåbær. Efter lidt iltning i glasset udvikler vinen også lækre nuancer af peber og mandler. Slutter meget frugtrig og sprød med en diskret, krydret karakter, som ikke fornægter sin oprindelse i Côte de Nuits. Vinen giver allerede meget fra sig i sin ungdom. Prøv den til fjerkræ, gris, kalv, grøntsagsretter eller hvidskimmelost.

×