BOURGOGNE COTES D’AUXERRE BIO Gueules de Loup, Goisot

Distrikt

Côtes d'Auxerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten

Om produktet

Goisot henter Chardonnay-druerne til denne Côtes d'Auxerre fra en biodynamiskdyrket parcel på 1,40 ha. i vinmarken "Gueules de Loup", med vinstokke som er over 40 år gamle, og med en eksponering mod syd og sydvest. Højden er på ca. 270... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03605022035

EAN Nr

Druer 100% Chardonnay

Lagring 15 mdr. på franske træfade.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Côtes d'Auxerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Goisot henter Chardonnay-druerne til denne Côtes d’Auxerre fra en biodynamiskdyrket parcel på 1,40 ha. i vinmarken “Gueules de Loup”, med vinstokke som er over 40 år gamle, og med en eksponering mod syd og sydvest. Højden er på ca. 270 m.o.h., og undergrunden er meget klassisk for området, med mergel, kalksten med masser af fossiler (bl.a. østers), ler og muld.

I kælderen praktiseres en naturlig vinificering, med en gæring med druernes egne gærceller, en spontan malolaktisk gæring, en naturlig bundfældning og ingen filtrering. Både gæringen og den efterfølgende modning i 13-15 måneder foretages på træfade af fransk eg. Størrelsen og oprindelsen for disse fade er udvalgt, så de ikke giver tørre eller aggressive vine. Af samme grund undgår man omrøringer under hele processen.

Côtes d’Auxerre Blanc Bio “Gueules de Loup” har en flot strågylden farve. I duften finder man elegante nuancer af akacieblomster, citrusfrugter og modne, tropiske frugter. I smagen finder man både sprøde nuancer af hvide ferskner, litchi og passionsfrugter samt ananaskirsebær, mango, kanel og vanilje. Vinen har en god harmoni mellem tørhed, mineralitet og elegance.

Vinen egner sig fint til fjerkræ, lyst kød, fisk og skaldyr. Nyd den i sin ungdom eller lad den ligge i nogle år, hvorved den vil vinde i kompleksitet og dybde. Serveringstemperatur: 10-12°C

×