BOURGOGNE COTES D’AUXERRE BIO AOC Goisot

Distrikt

Côtes d'Auxerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten

Om produktet

Goisot henter Chardonnay-druerne til denne Côtes d'Auxerre fra en biodynamiskdyrket parcel på ejendommen, med vinstokke som er 10-30 år gamle, og med en eksponering mod syd. Højden er på ca. 225-250 m.o.h., og undergrunden er meget klassisk for området, med... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2022

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03605422235

EAN Nr 5711656012839

Druer 100% Chardonnay

Lagring 10 mdr. "sur lie" på ståltanke.

Biodynamisk fremstillet vin Ja

Respekt Ja

Distrikt

Côtes d'Auxerre. Læs mere om distriktet

Producent

Jean Hugues et Guilhem Goisot. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Goisot henter Chardonnay-druerne til denne Côtes d’Auxerre fra en biodynamiskdyrket parcel på ejendommen, med vinstokke som er 10-30 år gamle, og med en eksponering mod syd. Højden er på ca. 225-250 m.o.h., og undergrunden er meget klassisk for området, med mergel, hårde, hvide kalksten med masser af fossiler (bl.a. østers), ler og muld.

I kælderen praktiseres en naturlig vinificering, med en gæring med druernes egne gærceller, en naturlig bundfældning og ingen filtrering. Modningen er nøje tilpasset den enkelte vin, og for denne cuvée bruger man udelukkende temperaturregulerede ståltanke for at bevare vinens typicitet og Chardonnays sarte og cremede karakter. Af samme grund undgår man omrøringer under hele processen.

Côtes d’Auxerre Blanc har en flot strågylden farve. I duften finder man elegante nuancer af akacieblomster, citrusfrugter og modne, tropiske frugter samt en kølig, mineralsk (kalksten) stil, som minder lidt om en Chablis. I smagen finder man sprøde nuancer af hvide ferskner, litchi og passionsfrugter, mango, kanel og vanilje. Vinen har en god harmoni mellem tørhed, mineralitet og elegance.

Vinen egner sig fint til fjerkræ, lyst kød, fisk og skaldyr. Nyd den i sin ungdom eller lad den ligge i nogle år, hvorved den vil vinde i kompleksitet og dybde. Serveringstemperatur: 10-12°C.

×