BOURGOGNE COTE D’OR ROUGE ØKO Domaine Huguenot
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Huguenot. Læs mere om producenten
Om produktet
Pinot Noir-druerne til denne Bourgogne Côte d’Or hentes på forskellige økologiskdyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot: Caillée, Perches, Champagne Haute, Champforey og Lavaux. Beliggenheden i både den nordlige og den sydlige del af kommunen giver en... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Distrikt
Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet
Producent
Domaine Huguenot. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Pinot Noir-druerne til denne Bourgogne Côte d’Or hentes på forskellige økologiskdyrkede parceller i Marsannay, som alle ejes af Domaine Huguenot: Caillée, Perches, Champagne Haute, Champforey og Lavaux. Beliggenheden i både den nordlige og den sydlige del af kommunen giver en god stilsammensætning, med såvel aromatiske og frugtige vine, som mere strukturerede og kraftige vine. Vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle og tilfører vinen en ganske enestående koncentration og kompleksitet.
Plukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen med en delvis afstikning og en skånsom masning. Parcellerne vinificeres separat. Efter en kold skindmacerering i gæringskar for at udtrække så meget aroma, farve og smag som muligt, gæres vinen spontant på ståltank. Herefter igangsættes den malolaktiske gæring og en modning af vinen i 12 måneder, i franske træfade af forskellige størrelser. Efter sammenstikning af vinene fra de forskellige parceller, modnes vinen i yderligere 4-6 måneder på ståltanke. Under hele processen tager man hensyn til månens cyklus, ifølge biodynamiske principper.
En meget aromatisk og intens rød Bourgogne med stor frugtkoncentration. Her finder man Pinot Noirs klassiske bouquet af vilde roser og røde kirsebær samt toner af solbær og blåbær. Efter lidt iltning i glasset udvikler vinen også lækre nuancer af sort peber og mandler. Slutter meget frugtig og sprød med en diskret, krydret karakter, som ikke fornægter sin oprindelse i Côte de Nuits. Vinen giver allerede meget fra sig i sin ungdom.
Prøv den til fjerkræ, svinekød, kalv, grønsagsretter eller hvidskimmelost. Serveringstemperatur: 14-16°C.