BOURGOGNE COTE D’OR ROUGE Domaine Philippe Bouzereau
Producent
Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten
Om produktet
Philippe Bouzereau henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,55 ha., beliggende i "Lieu-dit" Les Durots. Vinmarken ligger i den nordøstlige del af Meursault kommune, som primært producerer hvidvine, men i de marker, som ligger på... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Producent
Domaine Bouzereau. Læs mere om producenten
Mere om produktet
Philippe Bouzereau henter Pinot Noir-druerne til denne vin fra en lille parcel på 0,55 ha., beliggende i “Lieu-dit” Les Durots. Vinmarken ligger i den nordøstlige del af Meursault kommune, som primært producerer hvidvine, men i de marker, som ligger på grænsen til Volnay (som kun producerer rødvine), er det ikke ualmindeligt, at man dyrker Pinot Noir. Her, ved foden af skråningen, består undergrunden nemlig af blandede knuste sten fra bjerget og forskellige lerholdige sedimenter, som egner sig fint til denne druesort. Som de fleste vinmarker hos Domaine Philippe Bouzereau, er parcellen i overgang til økologisk dyrkning.
Druerne bliver håndplukket med en god sortering og transporteres til kælderen i små kasser af 25 kg. for at undgå masning. Efter en klassisk afstilkning af 80-100% af druerne (efter årgangen) og en skånsom masning gennemgår druerne en spontan gæring med druernes egen gær i åbne kar. Man foretager løbende sænkning af masken og omrøringer i mosten i de 15 dage, som gæringen varer. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 mdr. på franske fade af 228 l. Inden aftapning bliver vinen let klaret og ganske let filtreret, for at bevare frugten og finessen.
Vinen har en flot, blank rubinrød farve. Duften byder på åbne og frugtige aromaer af røde bær (ribs, hindbær, kirsebær) og en ret charmerende sprød stil. Smagen er en smule mørkere, men stadig i den saftige og frugtige stil. Vinen slutter med god velour og et godt bid. Tanninen er fint afrundet. Der er dog struktur og frugt nok til nogle års modning. Som altid i Philippe Bouzereaus vine, fornemmer man en diskret og velafstemt trækarakter. Server den til and, svinekød, lam, kalv eller lasagne. Også velegnet til hvidskimmeloste. Serveres ved 12-14°C.