BOURGOGNE COTE D’OR ROUGE Domaine Humbert Freres

Producent

Humbert Frères. Læs mere om producenten

Om produktet

Bourgogne Côte d’Or Rouge fra Domaine Humbert Frères er lavet på Pinot Noir druer, som hentes på parceller, der ligger meget tæt på de flade områder i Gevrey-Chambertin, inden for AOC Bourgogne. De forskellige jordbundsforhold i parcellerne giver vine i... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Rødvin

Kolli 6

Årgang 2017

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03808411735

EAN Nr 3379810103940

Druer 100% Pinot Noir

Lagring 12 mdr. på brugte fade

Respekt Ja

Producent

Humbert Frères. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bourgogne Côte d’Or Rouge fra Domaine Humbert Frères er lavet på Pinot Noir druer, som hentes på parceller, der ligger meget tæt på de flade områder i Gevrey-Chambertin, inden for AOC Bourgogne. De forskellige jordbundsforhold i parcellerne giver vine i forskellige stilarter under den separate vinificering, som tillader vingården at foretage den rette, harmoniske blanding, alt efter årgangens karakter.

Efter en 3-6 dages kølig skindmacerering gæres vinen på klassiske, store, åbne træfade. Modningen foregår på fade af 228 l., som tidligere er blevet brugt til nogle af husets andre vine og som er lavet af eg fra Châtillonnais (nordvest for Dijon). Vinen er aftappet efter en naturlig dekantering og – som altid hos Humbert Frères – uden filtrering.

Vinen får en luksusbehandling hos Humbert Frères, og det er derfor ikke så underligt, at denne Bourgogne Rouge er i en klasse for sig. Den har meget elegante og frugtrige aromaer af modne, røde frugter i duften og en meget harmonisk og afrundet, både kødfuld og velouragtig smag, med en lækker kompleksitet. Som alle de andre vine fra producenten er den meget vellavet og charmerende. Med lidt iltning i glasset kan den sagtens drikkes i sin ungdom, men den har samtidigt potentiale nok til nogle års lagring. Server den til and, hane i vin (coq au vin), lam, kalv eller fuglevildt, men også til hvid- eller rødskimmeloste.

×