BOURGOGNE COTE D’OR BLANC ØKO Vieilles Vignes, Remi Jobard

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten

Om produktet

Det er endelig muligt at få lidt mere af den fremragende Bourgogne Blanc fra Rémi Jobard, efter at han for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay, og desuden anskaffede nye parceller i AOP Bourgogne. Denne... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 6

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03810422035

EAN Nr 3379810117800

Druer Chardonnay

Lagring 12 mdr. i østrigske barriques + 6 mdr. i store fade

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Domaine Remi Jobard. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Det er endelig muligt at få lidt mere af den fremragende Bourgogne Blanc fra Rémi Jobard, efter at han for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay, og desuden anskaffede nye parceller i AOP Bourgogne. Denne Bourgogne Blanc Côte d’Or Vieilles Vignes kommer dog fra de oprindelige parceller med Chardonnay, som er over 45 år gamle og i lighed med resten af vinmarkerne på ejendommen dyrket økologisk siden 2005.

Vinen vinificeres med en skånsom presning, en gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige ståltanke og derefter i kælderen. Bourgogne Blanc Vieilles Vignes er modnet i 12 måneder på barriques (225 l.) og 6 måneder på store fade à 30 hl. (foudre), begge typer fra østrigske Stockinger. Vinen er aftappet uden filtrering.

Også i denne vin er det de aromatiske, sprøde og delikate toner, som prioriteres. Vinen har en flot strågul farve, og duften er meget aromatisk og frugtig med nuancer af blomster, pærer og appelsin samt mineralske og en smule røgede toner. Smagen er sprød og harmonisk med et godt spil mellem tørhed og frugtsødme.

Serveres til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men også til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.

×