BOURGOGNE BLANC Francois Carillon et Fils

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Francois Carillon. Læs mere om producenten

Om produktet

François Carillon råder over fire parceller i appellation Bourgogne (på kommunen Puligny), den ene beplantet med Aligoté og de tre andre med Chardonnay, hvor vinstokkene er 50, 54 og 60 år gamle! Hans Chardonnay gennemgår en alkoholisk gæring, en malolaktisk... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 03804921835

Druer 100% Chardonnay

Lagring 12 mnd. på små træfade (228 l., nye og 2-3 år gamle).

Respekt Ja

Distrikt

Bourgogne AOC. Læs mere om distriktet

Producent

Francois Carillon. Læs mere om producenten

Mere om produktet

François Carillon råder over fire parceller i appellation Bourgogne (på kommunen Puligny), den ene beplantet med Aligoté og de tre andre med Chardonnay, hvor vinstokkene er 50, 54 og 60 år gamle! Hans Chardonnay gennemgår en alkoholisk gæring, en malolaktisk gæring og en modning (12 måneder) i klassiske små træfade, både nye og 2-3 år gamle. Vinen er kun let filtreret inden aftapningen som for denne vin foregår i december efter høståret. Både drueoprindelsen og den luksusvinificering vinen får, forklarer François Carillons AOC-Bourgogne særlige kvalitet!

François Carillons Chardonnay har en flot, blank, let gylden farve. I duften kommer mineraliteten flot frem, med nuancer af citrusfrugter og let røgede toner. Smagen er ganske fyldig, klassisk Chardonnay med både fedme og struktur, og også her kommer mineraliteten godt frem. Vinen vokser fint i glasset og man fornemmer i eftersmagen en god modningspotentiale (4-5 år). Dens tørhed, fedme og mineralitet vil gøre den perfekt til gastronomien, fx til dampede fisk, fisk- eller skaldyrssupper, men også til retter med østers, kammuslinger eller andre skaldyr.

×