BOURGOGNE COTE D’OR BLANC Domaine Huguenot

Producent

Domaine Huguenot. Læs mere om producenten

Om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på flere af Huguenets parceller i Marsannay (bl.a. ”Champagne Haute” og ”Les Barres”). Fra årgang 2019 er vinen certificeret økologisk. Et par af parcellerne er ”kun” klassificerede som Bourgogne Côte d’Or AOP, og vinen må... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Årgang 2018

Størrelser 75,00

Alkohol % 12,80

Nr 03808421835

EAN Nr 3379810123344

Druer 100% Chardonnay

Lagring 10 mdr. på franske træfade (500 l.) + 2 mdr. på tank.

Respekt Ja

Producent

Domaine Huguenot. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Chardonnay-druerne til denne vin hentes på flere af Huguenets parceller i Marsannay (bl.a. ”Champagne Haute” og ”Les Barres”). Fra årgang 2019 er vinen certificeret økologisk. Et par af parcellerne er ”kun” klassificerede som Bourgogne Côte d’Or AOP, og vinen må derfor bære denne appellation, selvom hovedparten af druerne dyrkes i Marsannay. Vinstokkene er mellem 35 og 50 år gamle og tilfører vinen en ganske enestående koncentration og kompleksitet.

Håndplukningen og transporten af druerne foregår i små kasser, med en yderligere selektering på et sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Efter en klassisk afstikning og en skånsom presning gennemgår mosten fra de forskellige parceller en gæring på tank med druernes egne gærceller. Vinene bliver til sidst modnet i 10 måneder i franske træfade af 500 l. og efter sammenstikningen yderligere i 2 måneder på tank.

Vinen har en blank, lysgylden farve og en meget aromatisk og umiddelbar duft, med nuancer af akacieblomst, citrusfrugter og mandler. Smagen er cremet og fint afrundet med toner af hvide ferskner og abrikoser samt en sprød og en smule saltet, mineralsk eftersmag. Her finder man lækre og appetitvækkende citrusnuancer samt mere eksotiske toner af lakrids og vanilje. Server vinen til tapas, kanapéer, til fisk og skaldyr samt til lyst kød og grønsagsretter.

×