BOURGOGNE BL. RESERVE INES ØKO Lupe-Cholet

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Om produktet

Bourgogne Blanc - Réserve Inès er som alle klassiske hvide AOC Bourgogner lavet 100% på Chardonnay druer, som i dette tilfælde er økologiskdyrkede. Réserve Inès er opkaldt efter en af Lupé-Cholets ejere - Comtesse Inès Mayol-de-Lupé, som var den sidste... Læs mere

Specifikationer

Gruppe Hvidvin

Kolli 12

Land Frankrig

Årgang 2020

Størrelser 75,00

Alkohol % 13,00

Nr 01202922035

EAN Nr 3296312110019

Druer 100% Chardonnay

Lagring 14 mdr. på træfade (brugte, 228 l.).

Økologisk Ja

Respekt Ja

Distrikt

Bourgogne Generique. Læs mere om distriktet

Producent

Lupé-Cholet. Læs mere om producenten

Mere om produktet

Bourgogne Blanc – Réserve Inès er som alle klassiske hvide AOC Bourgogner lavet 100% på Chardonnay druer, som i dette tilfælde er økologiskdyrkede. Réserve Inès er opkaldt efter en af Lupé-Cholets ejere – Comtesse Inès Mayol-de-Lupé, som var den sidste slægtning af den ældgamle familie, som kunne skrive sine aner tilbage til begyndelsen af dette årtusinde. Hun døde i 1995.

Druerne er høstet i Côtes de Beaune og Hautes Côtes de Beaune, hvorfra Chardonnay-druen får ekstra kraft og fylde. 10% af druerne er gæret på nye træfade, hvorimod den resterende mængde er gæret på ståltanke. Efter gæring er de to cuvéer blandet og yderligere lagret 13-16 måneder på egetræsfade.

Vinen har en smuk, gylden farve. En flot eksotisk næse med et nærmest ferskenagtigt præg og fint afstemt vanille fra fadlagringen. Smagen er næsten smøragtig med god fedme og flot ren frugt, som kan minde om en Meursault. Cuvée Inès vil egne sig fint sammen med skaldyrsretter lavet på en kraftig fond eller til retter med fede fiskearter som hellefisk, laks eller pighvar.

×