BORNE OF FIRE Columbia Crest
Distrikt
Colombia Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Columbia Crest. Læs mere om producenten
Om produktet
'Som en Føniksfugl, der genopstår af asken, er denne vin et unikt symbol på, at dårlige odds fra naturens side af og til kan trodses med stor succes til følge.' - Columbia Crest. Druerne til Borne of Fire kommer fra... Læs mereLogin for at se vores priser og købe produkter
Login for at se vores priser og købe produkter
Specifikationer
Scoreplads
Distrikt
Colombia Valley. Læs mere om distriktet
Producent
Columbia Crest. Læs mere om producenten
Mere om produktet
‘Som en Føniksfugl, der genopstår af asken, er denne vin et unikt symbol på, at dårlige odds fra naturens side af og til kan trodses med stor succes til følge.’ – Columbia Crest. Druerne til Borne of Fire kommer fra AVA The Burn – et ganske barskt område i Columbia Valley (mellem de to AVA’er Columbia Gorge og Horse Heaven Hills i det sydlige Washington State). Vinen er med sit nøje udvalgte blend af 90% Cabernet Sauvignon (fra vinmarken Chapman Creek) og 10% Malbec (fra vinmarken Trailblazer) en perfekt brobygger mellem elegancen fra ‘den gamle verden’ og de frugtrige karakterer fra ‘den nye verden’. Gæringen på ståltanke foregår med hele klaser for at tilføre mere kødfuldhed, struktur og kompleksitet og varer i ca. 15-18 dage. Efter presningen blandes vinene fra de to forskellige druesorter sammen, og vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring og en modning i ca. et år på store, letristede træfade af ungarsk eg. Vinen aftappes efter en ganske let filtrering.Borne of Fire har både områdets klassiske fylde, struktur og mineralitet, med nuancer af kirsebær, kaffe, lakrids og sort peber, men også en ganske interessant finesse og charme, som er sjælden for Cabernet Sauvignon. En del af forklaringen på den lidt ‘kølige’ stil er, at modningsperioden i denne del af Washington State er længere end de øvrige områder.Det er på alle måder en ganske særlig vin, der ikke kan anbefales varmt nok og derfor naturligvis bare bør smages! Server den til svinekød, lam, okse og vildt – både stegt og i sammenkogte retter.